Vranovská obchodná akadémia sa zapojila do projektu ESF

24.08.2007 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 24. augusta (TASR) - Obchodná akadémia vo Vranove nad Topľou bude využívať progresívnu formu vzdelávania žiakov. Ide o jedinú akadémiu v Prešovskom kraji, ktorá sa zapojila do projektu Európskeho ...
"Cieľom akadémií je zlepšovať úroveň vedomostí svojich absolventov tak, aby zodpovedali požiadavkám budúcich zamestnávateľov, " uviedla dnes pre TASR koordinátorka projektu Ľudmila Velichová. Dodala, že požiadavky zamestnávateľov sa nelíšia a volajú po absolventoch, ktorí sú schopní riešiť praktické problémy, ovládajú informačné a komunikačné technológie, vedia vystupovať v materskom i cudzích jazykoch, vedia odprezentovať svoju prácu aj prácu svojho zamestnávateľa a podobne. Vyvrcholením projektu budú nové učebné materiály a netradičné didaktické a metodické pomôcky, ktoré budú vyškolení učitelia testovať so svojimi žiakmi v bežnom vyučovacom procese.
Do projektu sa zapojilo 35 učiteľov odborných ekonomických predmetov z 12 vybraných obchodných akadémií z celého Slovenska. V Prešovskom kraji bola do projektu vybraná práve Obchodná akadémia vo Vranove nad Topľou.
Riešiteľom projektu je Katedra pedagogiky Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Tá sa viac ako 40 rokov venuje príprave učiteľov ekonomických predmetov pre stredné školy na celom Slovensku.
 

Vyberte región